Lokaas

10

Na de plotselinge dood van zijn vrouw heeft succesvol thrillerauteur Gavi Corlie erg veel moeite om grip te houden op de wereld om hem heen. Hij koopt een oud huis in het dorpje New Mannheim, in de staat New York, dat tussen de heuvels genesteld ligt en uitkijkt op een groot meer. Daar, in dat idyllische landschap, hoopt hij eindelijk aan het ongrijpbare proces van verwerking te beginnen.
Maar zijn nieuwe leven te midden van de natuur is verre van idyllisch. Als een dertienjarig jongetje dat in een rolstoel zit, Finn Horn, bijna verdrinkt in het meer, ontdekt Gavin een onstellende geheim: er zijn de afgelopen tientallen jaren opvallend veel mensen in het vredige dorpje spoorloos verdwenen.

Is de corrupte, aan amfetamine verslaafde sheriff hier verantwoordelijk voor? Of is Finns bewering dat er een beest in het Caldasacmeer huist niet alleen een bijna-dood-hallucinatie? In een strijd tegen de tijd en Moeder Natuur gaan Gavin en Finn op jacht naar een nachtmerrie die lijkt te zijn geëvolueerd met een enkel en angstaanjagend doel: zich voeden met menselijk aas.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Mannheim Rex
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
27 november 2013
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN

Hebban recensie

Een verhaal met een lach en een traan

door Hebban Crew op 13-05-2014

Robert Pobi verdiende zijn brood dertien jaar lang als antiekhandelaar voordat hij zich fulltime op het schrijven stortte. Vissen is zijn grootste passie en er is niets wat zich in het water bevindt waar hij niet op gevist heeft. Inmiddels heeft hij drie boeken op zijn naam staan en – volgens zijn website – is hij voorlopig nog niet van plan om met schrijven te stoppen. Lokaas  is zijn derde...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic