Lokvrouw

36


Marianne en Theo Hoogstraaten
Lokvrouw
Omdat de Amsterdamse boekhandelaar Daniel wordt getroffen door een ernstige oogziekte adverteert hij voor een personal assistant, die niet alleen zijn huishouden kan runnen, maar hem ook kan vergezellen op de reizen die hij nog wil maken voordat hij helemaal blind wordt. Een jonge Kroatische vrouw reageert op nogal opvallende wijze. Daniel is onder de indruk en neemt haar in dienst op basis van slechts één referentie.
Ze overtuigt hem ervan dat varen met een cruiseschip voor hem de ideale manier van reizen is. Hij besluit met haar een cruise te maken op de Middellandse Zee. Al snel verandert deze reis in een nachtmerrie. Heeft hij Kristina niet te gemakkelijk zijn vertrouwen geschonken?
Deze thriller is deels gebaseerd op het ware verhaal van een Kroatische vrouw wier familie zwaar heeft geleden onder de oorlog in 1991. Haar donkere verleden en haar wraakzucht vormen, samen met Daniels hulpeloosheid, de ingrediënten voor een huiveringwekkende thriller.
In de jaren tachtig schreef Theo zijn eerste jeugdboek. Mariannes rol van kritische lezer groeide uit tot die van coauteur. Na twintig jeugdboeken vonden ze het tijd om hun talent uit te dagen. Bij de verschijning van hun eerste literaire thriller, Een middag aan zee, was het meteen duidelijk dat ze ook in dit genre uitmunten in oorspronkelijkheid, gelaagdheid en actualiteit. Na Kruisgang is Lokvrouw hun derde literaire thriller.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789022550885 , 9789460920417 , 9789036426206 , 9789460926556

Lezersrecensies (9)

Uiteindelijk wordt alles duidelijk! Spannend en verrassend!

door: Rachel van der Lee 1 like
Het verhaal komt op mij in het begin wat verwarrend over. Maar gaandeweg leerde ik de personen kennen. In de eerste instantie had ik het gevoel dat alles vrij voorspelbaar was. Ook wie de dader was van een aantal gebeurtenissen. Aangezien ik niets over de inhoud wil zeggen, laat ik het tot zover....

Recensie Lokvrouw

door: Hellen 1 like
NOu dit was een echt spannend boek tot de laatste blz. vond ik, heerlijk !!!

Recensie Lokvrouw

door: Mieke Piersma 1 like
Een goed boek, maar niet echt een spannende thriller. Vlot geschreven en boeiend. Ik heb van dit boek genoten, al had het voor mij wat spannender gemogen. Toch vind ik de Lokvrouw wel een aanrader omdat het heerlijk weg leest !

Recensie Lokvrouw

door: Anita Poot-Knulst 1 like
Goed vehaal. Dat het deels gebaseerd is op het relaas van een kroatische geeft het wel iets extra's. Ik vond het niet nagelbijtend spannend maar wel onderhoudend. Het leest ook vlotjes. Een aanrader!

Recensie Lokvrouw

door: Saskia Nobels 1 like
Een lekker boek voor tussendoor. Het was zeker wel een spannend verhaal maar huiveringwekkend (zoals op de achterzijde vermeld staat) kon ik het niet noemen. Het boek leest wel heerlijk weg. Ik vond Een middag aan zee van het duo Hoogstraaten veel spannender, neemt niet weg dat ik zeker genoten heb...

Recensie Lokvrouw

door: Hetty Custers 1 like
Leuk hoe hetzelfde boek tot verschillende reacties kan leiden! Ik vond het boek juist weer heel spannend en het einde verrassend. Zo zie je maar weer!

Recensie Lokvrouw

door: 78nl 1 like
Het boek leest heel erg vlot, maar ik vond het eigenlijk helemaal niet zo heel erg spannend. Het is bijna eerder een roman dan een thriller. Het verhaal is interessant evenals de hoofdpersonen. Het einde ligt eigenlijk aan het begin al vast en de lezer wordt heel weinig ruimte geboden om zelf te...

Recensie Lokvrouw

door: Elly 1 like
Een zeer goed en spannend boek, lekker vlot te lezen en goed kloppend verhaal.

Recensie Lokvrouw

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Na "Een middag aan zee" en "Kruisgang" hoopte ik dat "Lokvrouw" ook weer zo'n goede literaire thriller zou zijn van Marianne en Theo Hoogstraaten. Gelukkig werd deze hoop voor mij waarheid en nu weet ik ook weer waarom ik toch ook graag goede literaire thrillers lees. Het boek leest lekker weg en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic