Londonstani

1

Gautam Malkani (1979) is geboren en opgegroeid nabij Hounslow. Hij heeft sociale en politieke wetenschappen gestudeerd en is momenteel werkzaam als journalist voor de Financial Times. Londonstani is zijn debuutroman.
In de Londense buitenwijk Hounslow, in de schaduw van Heathrow, maken de vrienden Hardjit, Amit, Ravi en Jas (de verteller) de straten onveilig. De vier vormen een hechte crew, op basis van hun eensluidend gevoel van segregatie: wij tegen de rest.
Hun behoefte aan de juiste kleding, de juiste auto's en de juiste gadgets financieren ze door het deblokkeren en ontraceerbaar maken van gestolen mobieltjes.
Als ze op een dag besluiten de gsm van een leraar achterover te drukken, worden ze betrapt en voor de keuze gesteld: of ze draaien de bak in, of ze stemmen erin toe een geslaagde ex-student - een bounty genaamd Sanjay - te ontmoeten, bij wijze van heropvoeding.
Sanjay blijkt een maffia-achtige verschijning, die de vier jongens langzaam betrekt in zijn web van witteboordencriminaliteit. Wanneer Jas - ondanks waarschuwingen van zijn omgeving - uitgaat met het moslim-meisje Samira en het huwelijk van Amits broer in het honderd stuurt, staan niet alleen zakelijke belangen op het spel, maar ook zijn leven...
'Meesterlijk portret van tweedegeneratie-immigranten in Londen die leven tussen materialisme en traditie' Oene van der Wal, Elsevier
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Ton Heuvelmans
Laatste editie
16 november 2006
Uitgeverij
FMB Uitgevers
ISBN
9789049950217
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic