Loos

11

Lijsten 2
‘…Vrouwen gaan tegen hun veertigste hoe dan ook door een rouwfase, omdat ze afscheid moeten nemen van een levensdroom. Zeker wie geen partner en geen kinderen heeft, mist de intieme kanten van het leven en dus in feite de essentie ervan.’ Deze uitspraak van relatiedeskundige Rika Bonnet in De Morgen las Halina Reijn in mei 2015. Vervolgens schreef ze een nietsontziende column over haar eigen man- en kinderloosheid. ‘Het feit dat ik heel graag wil maar dat het niet lukt, en dat ik daar waanzinnig verdrietig om ben, is blijkbaar niet geloofwaardig, of te pijnlijk voor mij en mijn omgeving om onder ogen te zien.’
Naar aanleiding van haar column werd ze uitgenodigd in De Wereld Draait Door en kwam er een ware wervelstorm aan reacties op gang, variërend van enorm ondersteunend tot pure haat en nijd: ‘Je kan nog niet eens voor een cactus zorgen, laat staan voor een mens’. Maar ze werd vooral overstelpt met reacties van vrouwen die zich herkenden in haar verhaal en er meer begrip van hun omgeving door kregen. Dat het onderwerp lééft, werd binnen een paar weken in elk geval meer dan duidelijk.
In Loos onderzoekt Halina hoe haar leven zo heeft kunnen uitpakken, en waar ze nu staat. Geldt liefdeloos + kinderloos = hopeloos? Of kunnen andere vormen van relaties en vriendschappen ons als mens toch compleet maken? In dit boek worden bestaande columns aaneengeregen door nieuwe verbindende verhalen en inzichten. Zo ontstaat een hartverscheurend eerlijk, maar ook ironisch en geestig autobiografisch portret van een vrouw in het hart van een bijzonder leven.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
18 mei 2016
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038801766 , 9789038801773
Bestel dit boek vanaf  €18,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €10,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic