Lotgevallen van de familie von Schafthausen

Lotgevallen van de familie von Schafthausen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Deze ontroerende familie roman (fictie) speelt zich af in Nederland en deels in het voormalige Duitse Keizerrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Wanneer Heinrich, baron von Schafthausen, kleinzoon van een aristocratische kolonel in het Pruisische leger, kortelings voor het begin van Wereldoorlog 1, als beroepsmilitair in het Nederlandse leger dienst neemt, zijn de rapen in zijn woonplaats gaar.
Hoewel tot Nederlander genaturaliseerd, zet een harde kern binnen de gemeenschap in zijn woonplaats zich fel af tegen de 'overlopen- de'Duitse baron en zijn gezin.
Treiterpartijen, intriges en aanslagen vallen het gezin von Schafthausen ten deel.
Liefde, leed, spanning, imposante voorvallen en een voortdurende dreiging van oorlogsge- vaar zijn zoal de ingrediënten, waarmee de hoofdpersonen in dit boek worden geconfron- teerd.
De apotheose vindt plaats,wanneer plotsklaps uit het niets een tante van barones Charlot- te opduikt,die vervolgens opzienbarende, bi- zarre onthullingen doet.
Politieke- en militaire machtsverhoudingen voor, tijdens en na Wereldoorlog 1 op het Europese- en Wereldpodium zijn in non-fictie-verband,als historische wetenswaardigheden, in het tijdsbeeld en de geest van de roman verweven.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
99
Uitgeverij
VermeerBestseller.nl
Laatste editie
20 februari 2019
ISBN
9789463867931 , 9789463868228
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie