Louis van Gaal in zijn eigen woorden

0

Louis van Gaal in zijn eigen woorden is een selectie van de uitspraken van de man die het Nederlands elftal naar het WK voetbal in Brazilië bracht. Al als voetballer was Louis van Gaal (Amsterdam, 8 augustus 1951) nogal overtuigd van zijn visie. Maar hij ontbeerde het talent om in die rol 'de beste van Amsterdam, Nederland, Europa en de rest van de wereld' te worden. Als trainer werd hij dat, zo vond hij, wel, toen hij met Ajax in 1995 de Champions League won. Sindsdien trok hij langs topteams als Barcelona, Bayern München en tot twee keer toe het Nederlands elftal en overal lag het als het goed ging aan hem en als het fout ging aan anderen. Tussendoor schoffeerde hij zijn 'vrienden van de pers' zo ongeveer bij elke gelegenheid en liet hij zelden na zijn visie op 'de totale mens' met het nodige fanatisme te prediken.
Kortom: Louis van Gaal in zijn eigen woorden is een verzameling uitspraken die er mogen zijn van een man die zonder meer een van de beste voetbaltrainers is die Nederland ooit heeft voortgebracht. Wat dat staat vast: Van Gaal maakt het vaak waar.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
30 mei 2014
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045316529 , 9789045317243
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic