Luca

1

Een vreemde jongen geeft Justin op het Centraal Station in Amsterdam opeens een hand en wil niet meer loslaten. Hij is achtergelaten in de ballenbak van de Burger King en uit nood neemt Justin hem mee naar huis. Opvang is er niet voor het weekend en ook de weken erna blijft het kind bij hem. Met moeite ontdekt Justin dat de Aziatische jongen Luca heet. Luca praat moeilijk en raakt bij beweging in trance, maar langzaam wint Justin zijn vertrouwen. Justins vriendin ziet de band groeien en begrijpt niet waarom hij zo gedreven is om in zijn eentje de jongen te redden, zonder zijn moeder en zus erbij te betrekken.
Niet dat zij op Justins zorgen zit te wachten: beiden hebben hun eigen sores en bovendien zijn de contacten verwaterd. Als het moment nadert dat Justin Luca moet laten gaan, komen Justins ware drijfveren aan het licht en is het uiteengevallen gezin op elkaar aangewezen.

In rustig, beeldende proza schept Frank Noë een wereld waarin twee gesloten mensen elkaar weten te vinden. Noë baseerde zijn roman op de krantenberichten over een jongen die daadwereklijk op het station werd achtergelaten en van wie men enige weken niet wist wie hij was.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 augustus 2006
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021476490
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic