Luisteren naar binnen

1

Een beeld dat je niet loslaat; een woord dat in je hoofd blijft zitten; een emotie die door je lijf blijft stromen. Het doet je iets, maar je kunt je vinger er niet opleggen en je gedachten er niet op focussen. Een ding weet je zeker: dit is belangrijk; hier moet ik iets mee, dit kan ik niet zomaar loslaten!

Deze gevoelens en gedachten zijn van toepassing op de Zweedse film 'As it is in Heaven' (Kay Pollak 2004). Een prachtige film, maar vooral een film met dubbele lagen. Een film waarbij je eigenlijk als vanzelf dingen op jezelf gaat betrekken. Maar hoe doe je dat precies?
Dat is wat Ed J. Baas in Luisteren naar binnen beschrijft. Hij reikt een, met de film als leidraad, bijzonder instrument aan om bij jezelf te rade te gaan, om te kijken hoe het bij je zelf zit, om naar je zelf, van binnen te luisteren.
Geen ellenlange analyses of diepgaande beschrijvingen. Laat de film en de rake, korte beschrijvingen van de auteur hun werk doen. Durf eens net iets verder te kijken dan je vaste patronen. Maak kennis met de personages uit de film, die allemaal een stukje van jezelf vertegenwoordigen en luister nu eens echt naar je zelf.

¿Wat drijft ons als individu nu werkelijk?¿ is een vraag die Ed J. Baas werkzaam als analytisch therapeut en verandermanager zichzelf steeds weer stelt. Hij begeleidt cliënten in hun vraagstelling naar hun ware zelf, hun diepste eigenwaarde en gevoelens. Deze kunnen in het rumoer van alle dag en de eisen van de maatschappij eenvoudigweg ondersneeuwen. Hij is docent aan het ODIN Institute waar hij de studenten uitdaagt zichzelf als instrument
te zien als het gaat om persoonlijke groei en zelfontplooiing.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
06 oktober 2009
Uitgeverij
Zwerk
ISBN
9789077478301

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic