M / V

5

Artikelen 1
Na de breuk met haar ex Frank begint Paulien aan een heel nieuw leven, inclusief een baan in het ziekenhuis. Daar ontmoet ze Herman, waar ze als een blok voor valt. Hun relatie begint moeizaam omdat Herman ergens mee worstelt waar hij niet over kan praten. Lichamelijk gezien is hij namelijk een man, maar inwendig een vrouw. Hij is geboren in een verkeerd lichaam. Als dat hoge woord er eenmaal uit is, houdt Paulien al zoveel van hem dat dit voor haar geen reden is om hun relatie te be?indigen. Ze denkt dat het niets uitmaakt en dat haar gevoelens voor Herman niet zullen veranderen als hij vrouwenkleding draagt. Ze doet haar best hem bij te staan bij zijn transformatie. Pas daarna dringen de consequenties tot haar door. Als Herman een vrouw is, waar staat zij dan? Maakt dit haar lesbisch? De antwoorden op deze vragen blijken niet zo simpel te zijn. De spanningen die dat met zich meebrengt drijven Paulien en Herman langzaam maar zeker uit elkaar.

Olga van der Meer is een romanschrijfster die al 34 boeken op haar naam heeft staan, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ze debuteerde op haar negenentwintigste, sindsdien verschijnen er minimaal twee boeken per jaar van haar hand. Naast het schrijven van romans, werkt ze ook als freelance medewerkster bij diverse tijdschriften.

De pers over de romans van Olga van der Meer:
"Vlot geschreven verhaal" .(Daniela Koeleman voor Biblion)
"Goed uitgewerkt eigentijds verhaal". (H.W.L.Keus-Asveld voor Biblion)
"Heel herkenbare situaties". (Patricia Moons voor Biblion)
"Natuurlijke dialogen. Prettig geschreven". (M.Middendorp voor Biblion)
"Levensecht. Boeiend. Ontroerend!" (redactie Biblion)
De pers over De weg terug
"Makkelijk weglezende, goedlopende ontspanningsroman rondom hedendaagse maatschappelijke vraagstukken zoals jeugdzorg- en loverboyproblematiek."(Ans Mooijenkind-in 't Hol voor Biblion)
De pers over Het glazen masker:
Olga van der Meer heeft een fijne schrijfstijl en doordat ze de personages en gebeurtenissen zo echt heeft omschreven, kun je je goed inleven in..de personages. Het boek leest goed weg. ( Chinouk Thijssen voor Chicklit.nl )
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Laatste editie
22 oktober 2013
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086602353


Artikelen over M / V

Valentijnprijs in februari
09 januari 2015 3 likes
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (2)

Dubbele persoonlijkheid

door: Jose Vriens 1 like
Paulien vindt een nieuwe baan in het ziekenhuis en leert daar Herman kennen. Ze valt als een blok voor hem. Ondanks de waarschuwing van haar vriendin/collega Loes dat hij mogelijk homo is, gaat ze ervoor en vraagt ze hem uit. De aantrekkingskracht blijft wederzijds. Ze krijgen een relatie, maar...

Recensie M / V

door: Mieke Piersma 1 like
Ik vind het een beetje lastig om dit boek te beoordelen. Opzich leest het heel gemakkelijk weg en het onderwerp 'transgender' is ook wel interessant en toch kon het boek mij niet volledig boeien. Ik vond het een beetje langdradig en hier en daar ook wat ongelooflijk... Heb kortgeleden ook een boek...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic