Maak een lightversie van jezelf!

1

In het boeddhisme is het bereiken van verlichting het hoogste goed. Maar dat ideaal voltrekt zich niet zomaar: het vergt een grote discipline van jarenlang mediteren en het streng naleven van allerlei voorschriften. De totale verlichting is dan ook maar weggelegd voor enkelingen. In dit boek, dat verschijnt in het kader van de Maand van de Spiritualiteit in Nederland, kiest Manu Adriaens voor een meer haalbare kaart. In honderd korte hoofdstukken reikt hij eenvoudige aandachtspunten aan die het iedereen mogelijk maken een lichter leven te leiden. Onder het overkoepelende motto: `Minder is meer.
Die redenering trekt de auteur door naar de meest uiteenlopende facetten van het bestaan. We kunnen inderdaad allemáál ons voordeel doen met minder bezitsdrang, minder ernst, minder faalangst, minder kruiperigheid, minder negatief zelfbeeld, minder rancune, minder uitstelgedrag en minder zwaarmoedigheid om maar enkele vergiften te noemen.
"Maak een lightversie van jezelf!" is een handige gids voor spiritueel afvallen. Geestelijk diëten voor beginners.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
26 maart 2014
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
ISBN
9789045316680 , 9789045315744
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic