Maanoog, Het

,

0

Jeugdboek
Nieuw
Liefde overwint alles
Geheim uit het verleden…
Het maanoog
Luc van Tolhuyzen
Antwerpen, 1589. Op zijn vijftiende wordt Hendrick leerjongen in de drukkerij van Plantijn. Tegen de zin van zijn vader, die als lakenhandelaar boeken niet echt zinvol vindt. Hendrick maakt nieuwe vrienden en raakt tijdens het letterzetten onder de indruk van een wel heel pikante passage uit de bijbel. De woorden van het Hooglied vertalen zijn eigen gevoelens. Want hij is stapelverliefd!
Toch lijkt zijn liefde voor het Hollandse dienstmeisje, Serena, gedoemd te mislukken. Zij gaat immers terug naar Leiden. Ondertussen wordt de relatie met zijn vader er niet beter op. Zeker als Hendrick zijn vader confronteert met een vreselijk geheim uit het verleden. Zal zijn liefde sterk genoeg zijn om alle hindernissen te overwinnen? En wat is de rol van Maanoog, de mysterieuze bedelaar, in dit alles?
Luc van Tolhuyzen is een ijzersterk verteller die met goed gekozen details en boeiende figuren een fascinerend stuk geschiedenis doet herleven. Een meeslepend liefdesverhaal tegen de achtergrond van de zestiende-eeuwse godsdienstoorlogen.
Vanaf 14 jaar
Omslagillustratie: Jan de Maesschalck
Gebonden - ca. 208 p.
Formaat: 14,5 x 22 cm
NUR: 284
Verschijnt in januari 2003
Prijs: € 14,95
ISBN: 90 5908 051 3
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
166
Laatste editie
27 januari 2003
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059080515
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic