Maatschappelijk werk als ambacht

0

Helpen als ambacht heet een bekend boek over maatschappelijk werk uit 1951. Daarin wordt gesteld dat maatschappelijk werk geen techniek is, maar een kunst en dus enkel techniek gebruikt. Hoe staat het met het ambacht 55 jaar later?
De laatste twee decennia stond het ambachtelijke onder druk. De rationalisering van werkprocessen werd dominant, onder invloed van de logica van de staat, de bureaucratie en de markt.
Op dit moment komt in beleidskringen de professionele logica weer aarzelend in beeld en dat geldt op zeer bescheiden wijze ook voor de logica van de cliënt. De consequenties daarvan worden in deze publicatie onderzocht, onder het motto van de website van de Universiteit voor Humanistiek: ¿De mooiste studie is de mens¿.
Ambachtelijkheid betekent dan ook dat de mens weer terugkeert in het hart van het maatschappelijk werk. Geen abstracte mens, maar een mens van vlees en bloed.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
95
Laatste editie
03 november 2006
Uitgeverij
Shop My Book.com
ISBN
9789066658134
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic