9200000079457235

Macron en de nieuwe Franse revolutie

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Emmanuel Macron is 39 jaar en sinds mei 2017 president van Frankrijk. Hij wil de Franse economie en samenleving moderniseren en de almacht van de Franse staat terugdringen zonder in de val van marktwerking en multiculturalisme te trappen. Hij streeft naar een nieuwe moraal in de politiek, naar nieuwe vormen van samenwerken, een slagvaardiger parlement en een grotere mate van burgerparticipatie. En hij is een Europeaan in hart en nieren.
Maar wie is deze welbespraakte visionair, en waar heeft hij zijn ideeën vandaan? Hoe ziet hij de toekomst en wat is zijn plan om die visie ten uitvoer te brengen? En vooral: gaat hem dat lukken?

Niek Pas laat zijn licht schijnen op het fenomeen Macron en diens manier van politiek bedrijven: een politiek die zich openstelt voor de wereld, maar tegelijkertijd de geborgenheid van de staat garandeert.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
31 oktober 2017
ISBN
9789028427273
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

NRC:
Advertentie

Hebban recensie

    jeanne vogel Hebban Recensent

Een Franse polderaar

door jeanne vogel op 15-11-2018

Voor de meeste Nederlanders kwam Macron in 2017 vrijwel vanuit het niets op om president van Frankrijk te worden. Wie is deze jonge man die het vastgelopen Frankrijk wil hervormen en die, dwars tegen de heersende tendensen in, Europa met hart en ziel verdedigt? In Macron en de nieuwe Franse revolutie beschrijft Niek Pas de voorgeschiedenis van deze verrassende verkiezing. Dr. Niek Pas (1970) is...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook