Maimonides

1

Mozes Maimonides was een universeel genie: een vooraanstaand arts in dienst van een sultan, een briljante Thorageleerde en een progressieve filosoof wiens grootste werk The Guide for the Perplexed de wetenschappelijke kennis en het geloof in God met elkaar probeerde te verzoenen. Hij was een jood die in een islamitische wereld leefde, een rationalist in tijden van bijgeloof. Achthonderd jaar na zijn dood wordt nog steeds een levendige discussie gevoerd over zijn ideeën over God, het geloof, het leven na de dood en de Messias. Zijn leven als arts inspireert en de raadselen rond zijn karakter fascineren tot op heden. Sherwin B. Nuland schrijft met de analytische en precieze blik van een chirurg en de stijl van een begenadigd schrijver over deze grootste rabbi, meest intrigerende joodse filosoof en meest geëerde joodse dokter. Zijn portret van Maimonides maakt diens leven, tijd en gedachten eindelijk toegankelijk voor een groot publiek.
Sherwin B. Nuland is auteur van onder andere Hoe wij oud worden en Hoe wij doodgaan. Voor dit laatste boek kreeg hij de National Book Award en het stond 34 weken in de bestsellerlijst van The New York Times. Hij schrijft voor The New Yorker, The New Republic, The New York Times, Time en The New York Review of Books. Nuland is hoogleraar klinische chirurgie aan Yale, waar hij tevens lesgeeft in bio-ethiek en medische geschiedenis.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
08 december 2010
Uitgeverij
Atlas
ISBN
9789045000336
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Maimonides

door: Lodewijk Lasschuijt 1 like
Recensie door: Lodewijk Lasschuijt In zijn voorwoord laat de schrijver van dit boek, Sherwin B. Nuland, duidelijk blijken dat het aanvankelijk helemaal niet zijn bedoeling was om in te gaan op de dringende verzoeken van zijn uitgever. Hij had zich, naar eigen zeggen ondergedompeld in de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic