Mamoesjka

1

Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne van Olia Hercules, voormalig chef-de-partie van Ottolenghi

Een Oost-Europees culinair feest. Van de Zwarte Zee tot Bakoe en van Kiev tot Kazachstan. Ruim 100 Oekraïense recepten, tongstrelende smaken en gerechten. Een keuken die zich laat voeden door de milde winters en lange hete zomers.

Mamoesjka eert de Oekraïense keuken in al haar glorie en laat je kennismaken met het eten uit het Wilde Oosten. Ontdek een verrassende en onverwachte keuken, met het goede van de mediterrane landen in zich, gecombineerd met de eenvoud en eerlijkheid van het echte landelijke eten.

Mamoesjka biedt lichte zomergerechten naast stevige kost en pittige bouillons, waarvan de geur alleen al een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast geeft Olia Hercules talloze recepten voor het zo populaire fermenteren en deelt ze haar brood-, deeg- en noedelrecepten.

Olia Hercules werd in 1984 geboren in het zuiden van Oekraïne en woonde vijf jaar op Cyprus voordat ze naar Londen verhuisde. Na verschillende baantjes veranderde haar belangstelling voor eten in een professionele liefhebberij. Ze werkte onder andere voor de Londens Union Market en als Ottolenghi's chef-de-partie. Volgens de The Observer is Olia Hercules een van de Rising Food Stars van 2015.

Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=-lqXSJ3nhu8
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
25 september 2015
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045211527

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Een kookboek om van te houden

door Anna Bakker op 19-01-2016

Alleen al de inleiding van Mamoesjka doet je watertanden en lekkerbekken. Olia Hercules vertelt liefdevol over haar geboorteland Oekraïne, met zijn zachte winters en lange, hete zomers, waar eten een feest is van kleur en smaak en de culturele verscheidenheid groot. “’s Zomers renden we door velden vol zoete, besnorde peulen, die we vlak voor onze mond open lieten springen, zodat de verse groene...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic