Mandela

0

Rijk geïllustreerd portret van een groot man. Unieke collectie van meer dan 400 afbeeldingen, waaronder nooit eerder gepubliceerd materiaal uit privé-verzamelingen en het archief van de Nelson Mandela Foundation. Ruim 60 speciaal voor dit boek gemaakte interviews met wereldleiders, vrienden en betrokkenen. Met een voorwoord van Kofi Annan en een introductie door Desmond Tutu Het copyright berust bij Nelson Mandela en alle royalties van de verkoop gaan naar een door Mandela te kiezen charitatieve instelling.
Op 11 februari 1990 liep een gedistingeerde oudere man hand in hand met zijn vrouw, van wie hij zevenentwintig jaar gedwongen gescheiden had geleefd, de gevangenis uit en de geschiedenis in. Een datum en een beeld die de wereld nooit zal vergeten: de dag dat Nelson Mandela vrijkwam. Vanaf die dag stonden de enorme moed en morele autoriteit van Nelson Mandela niet langer in de schaduw van zijn cel, maar schitterde Mandela als een baken van hoop voor zijn eigen verdeelde land en later ook voor de wereld. Er volgden meer beelden: Mandela die lachend zijn stem uitbrengt in de eerste algemene verkiezingen Mandela die plechtig wordt ingezworen als eerste president van een democratisch Zuid-Afrika Mandela met wereldleiders, met beroemdheden, met zijn vrouw Graça Machel en zijn familie, en te midden van kinderen die overal waar hij is op hem afkomen. Nelson Mandela neemt in onze wereld een unieke plaats in en in Mandela - Het geautoriseerde portret wordt het verhaal van zijn tocht naar de vrijheid vergezeld van de meest complete collectie foto's die ooit is verzameld en door meer dan zestig speciaal voor het boek gemaakte interviews. Wereldleiders, vrienden en betrokkenen - van president Bill Clinton tot Tony Blair, van Bono tot president Thabo Mbeki, van zijn kameraden in de strijd tegen apartheid tot Mohammed Ali - hebben allemaal hun eigen verhaal bijgedragen om een compleet portret te maken van deze inspirerende figuur. 'Wat Mandela zo geweldig maakt, is dat hij een echt mens is... En het feit dat hij een mens van vlees en bloed is, maakt zijn grootsheid en zijn offers en zijn wijsheid en zijn moed tegenover alles wat hem is overkomen des te opmerkelijker.' Bill Clinton
Verschenen in
Aantal pagina’s
358
Laatste editie
07 augustus 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789058977748 , 9789058974372

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic