het manhattan project

Het Manhattan project

4
Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning Artikelen 1   Topics 0

Lente 1945 - Terwijl de ontwikkeling van de eerste atoombom haar voltooiing nadert wordt Karl Bruner, veiligheidsofficier van het Manhattan Project, in het nabijgelegen Santa Fé vermoord. Is Bruner het slachtoffer van een gewelddadige seksuele ontmoeting of is er iets gebeurt dat veel sinistere implicaties heeft?

Michael Connolly, als officier bij de militaire inlichtingendienst gedetacheerd, wordt door generaal Groves, die voor het project verantwoordelijk is, naar Los Alamos gestuurd om een onderzoek in te stellen.

Voor deze bijeengeraapte gemeenschap van ontheemde immigranten, militairen en idealistische wetenschappers, onder wie Robert Oppenheimer, betekent een moord niet meer dan een uiterst onwelkome stoornis tijdens hun wedloop in het ontwikkelen van de A-bom.

Terwijl Connolly zijn handen vol heeft aan de ontrafeling van de betekenis van oude sympathieën, seksuele relaties en tegenstrijdige morele dilemma's die in deze geheime wereld de sfeer bepalen, dringt hij steeds dieper door tot de duistere kern van Los Alamos. Het resultaat is een dramatisch verhaal van tweeslachtige loyaliteit en nietsontziende spionagepraktijken.

Genre
Thrillers & Spanning , Literatuur & Romans
Oorspronkelijke titel
Los Alamos
Vertaald door
Gerard Grasman
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
Laatste editie
28 februari 1998
ISBN
9789029054263
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Artikelen over Het Manhattan project

Rare, maar ware thrillers
10 oktober 2015
  Meer artikelen
Advertentie