Mannetje NIKS

0

Mannetje is een bijzondere peuter. Zijn moeder noemt hem Mannetje Niks, omdat hij niet kan lopen en praten. Hij zit en hangt de hele dag in zijn bed
of buggy. Zijn moeder geeft hem geen complimenten en zeurt alleen maar over alles wat hij niet kan. Ze is wanhopig, omdat het haar niet lukt om Mannetje iets te leren.

Mannetje heeft een geheim voor zijn moeder. Hij kan inmiddels wel praten en lopen. ’s Nachts oefent hij woordjes en zinnen. Ook heeft hij zichzelf geleerd te lopen. Hij wil dat geheim eigenlijk aan niemand verklappen.

Als Fee in zijn leven verschijnt, raadt ze wat er met hem aan de hand is. Ze weet precies hoe ze hem kan aanpakken, zodat hij letterlijk en figuurlijk sterker wordt. Door een speciale opdracht te vervullen, kan hij zijn moeder veranderen in een lieve vrouw. Daarvoor moet hij een heel vervelende jongen, Walter Ego genaamd, helpen zijn gedrag te veranderen.

--

Jolanda Lankhaar is in 1965 geboren in Eethen (Noord-Brabant). Zij is getrouwd met een van oorsprong Marokkaanse man en heeft twee kinderen. Ze is afgestudeerd lerares Nederlands en heeft bijna tien jaar gewerkt als tekstschrijver en (eind)redacteur voor vaktijdschrijften en publieksbladen.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
02 augustus 2011
Uitgeverij
Pamac
ISBN
9789490385330

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic