Marga Klompé 1912-1986

0

Marga Klomp? (1912-1986) was de bekendste politica van haar tijd. Namens de Katholieke Volkspartij zat ze elf jaar in de Tweede Kamer, maar ze werd vooral bekend als Nederlands eerste vrouwelijke minister. Vijfentwintig jaar na haar dood verschijnt er nu een biografie van haar.
Na haar acties in het verzet in de Tweede Wereldoorlog, begon haar politieke loopbaan met haar inzet voor de economische en politieke integratie van Europa. Als minister van Maatschappelijk Werk schreef ze in 1963 de Algemene Bijstandswet op haar naam. En als minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk maakte zij de roerigste van de roerige jaren zestig mee. Omdat ze de tijd nog niet rijp achtte voor een vrouwelijke minister-president liet ze dat ambt aan zich voorbijgaan. Wel werd ze in 1971, opnieuw als eerste Nederlandse vrouw, minister van Staat.
Marga Klomp? paarde haar kritische levenshouding, waarbij niets voor haar vanzelfsprekend was, aan een groot verlangen naar eenheid en harmonie. Een verlangen waarvoor de kiem al werd gelegd in het gezin waarin zij als klein meisje opgroeide.
Deze biografie beschrijft het leven van een vrouw die posities bekleedde die voorheen voor vrouwen onbereikbaar waren.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
500
Laatste editie
28 oktober 2011
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461051974
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic