Mark Rutte

,

3

Lijsten 1
´Mark is natuurlijk ook gewoon een beetje excentriek.´
(Jort Kelder in Mark Rutte. Alleen voor de politiek.)
Mark Rutte, winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen 2010 én de mogelijk eerste liberale minister-president sinds 1913. Deze eerste openhartige biografie over Rutte behandelt de hoogte- en dieptepunten uit zijn politieke carrière en geeft een vooruitblik op zijn toekomstige loopbaan als minister-president. Met een voorwoord van Derk-Jan Eppink, Europarlementariër en al twintig jaar bevriend met Mark Rutte.
Op 9 juni 2010 schrijft Mark Rutte met zijn VVD parlementaire geschiedenis: voor het eerst sinds de oprichting van de partij in 1948 komen de liberalen als grootste partij uit de bus bij de Tweede Kamerverkiezingen. Mark Rutte, deze soms wat studentikoze, een beetje slungelachtige jongeman, draait pas acht jaar mee in de Haagse politiek. Nog maar een paar jaar geleden was hij door vriend en vijand zo goed als afgeschreven als politicus. Hij beslechtte de strijd met Rita Verdonk echter in zijn voordeel. Nu staat hij op het punt de een na jongste minister-president van Nederland te worden. Maar wie is hij eigenlijk? Waar gelooft hij in? Hoe heeft hij zich gevormd, waar staat hij voor en wat is er de komende jaren van hem te verwachten? Dat zijn de vragen die in dit boek centraal staan. Aan de hand van gesprekken met vrienden, bekenden, collega?s en (oud)medewerkers van de VVD, en op basis van literatuuronderzoek wordt een zo uitgebreid beeld geschetst van zowel de politicus als de persoon Mark Rutte. Zij laten hun licht schijnen op deze Haagse vrijgezel, waarin een duidelijk beeld naar voren komt. Hieruit blijkt dat Ruttes leven er anders uit ziet dan veel mensen denken, met merkwaardige gewoontes, een geloof in God en een Amerikaanse droom? Mark Rutte. Alleen voor de politiek. een unieke blik in het politieke en privéleven van een man, dat 100% is gewijd aan de politiek.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
132
Laatste editie
15 oktober 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Terra - Lannoo
ISBN
9789089893581
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic