Markanten, De

0

Wist je dat de ‘Straat van Magellaan’ door een is Vlaming ontdekt? Dat Leo Baekeland de uitvinder is van bakeliet? Ken je de legende van de bokkenrijders? En wat zeggen namen als Alice Nahon en Gerard de Cremer jou?
Van de Abdij van Affligem tot Louis Zimmer: dit boek bundelt de markantste weetjes uit de historische weekkalender Roets samen in één boek. Ontdek de vele bijzondere figuren die Vlaanderen rijk was en is. Van briljante denkers en kunstenaars tot ‘gewone’ mensen die hun steentje bijdroegen aan onze Vlaamse geschiedenis. Over baanbrekende feiten en beruchte plekjes van bij ons. Honderden interessante wetenswaardigheden over de samenleving vroeger en nu. Een boeiende kijk op onze wortels!
Ongecompliceerd en vlot geschreven, met de nodige speelsheid en pit: De markanten beschrijft meer dan 250 bijzondere weetjes uit de geschiedenis van Vlaanderen. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in ons erfgoed!

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
302
Laatste editie
18 september 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058266545
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic