Marrakech

1

Marrakech is de belangrijkste toeristische toegangspoort van Marokko en de snelstgroeiende stedentripbestemming van talloze touroperators. Het is een stad met veel gezichten: tussen ultrahip en traditioneel, van mondain tot kleinschalig, Marrakech weet toeristen van heel uiteenlopende pluimage te trekken. De medina en de souk zijn verantwoordelijk voor het beeld dat we hebben van exotisch Marokko; bovendien zijn ze Unesco Werelderfgoed. Maar er is meer, want achter de toeristische façade vindt de geïnteresseerde reiziger een boeiende en gastvrije samenleving. Marrakech biedt daarbij niet alleen een sprookjessfeer uit Duizend-en-één-nacht, maar ook alle moderne gemakken. De meest luxueuze hotels en golfresorts zijn er te vinden en het uitgaansleven is hip en booming. Voor bezoekers die graag shoppen is Marrakech een walhalla.

Reisauteur Mariëtte van Beek woonde en werkte in Marrakech en weet de geschiedenis, cultuur en verhalen van zijn inwoners te koppelen aan haar eigen ervaringen. De Dominicus-stedengids Marrakech brengt de lezer op plaatsen waar veel toeristen niet komen.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
189
Laatste editie
14 juli 2010
Uitgeverij
J.H. Gottmer / H.J.W. Becht BV
ISBN
9789025746384 , 9789025752392
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic