Marszwart en titaanwit

1

Beeldhouwer, schilder, schrijver, zo afficheerde Jan Wolkers zichzelf, en in deze volgorde. In Marszwart en titaanwit laat Onno Blom, de biograaf van Wolkers, zien hoe zijn talenten elkaar versterkten. Niet door een chronologische opsomming, maar door Wolkers woorden en beelden naast elkaar te plaatsen en de sensitiviteit van de kunstenaar te laten spreken. Dit door de bekende grafisch ontwerpster Irma Boom vormgegeven boek bevat veel nooit eerder getoond materiaal uit het archief en het atelier van Jan Wolkers. Onno Blom is letterkundige, publicist en medewerker van het dagblad Trouw. In dit voorjaar verscheen zijn veelgeprezen en vele malen herdrukte kleine requiem Zo is het genoeg, over het laatste levensjaar van Jan Wolkers. Het werk van Irma Boom wordt over de hele wereld verzameld en opgenomen in de collecties van toonaangevende musea, zoals het moma.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur
Laatste editie
21 oktober 2008
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023430001
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Wolkers als beeldhouwer en schilder

door: Moira Macfarlane 1 like
Het boek met zijn beeldend werk gaat vooral over Jan Wolkers als beeldhouwer en schilder, wat hij zich vooral voelde. Het boek is prachtig vormgegeven, mooi papier, veel foto’s van zijn werk maar ook van hemzelf en zijn ateliers. Daarbij een stuk geschreven over de man die Wolkers was en zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic