Maya's

1

De overwoekerde ruïnes van de grote Mayasteden in de jungle van Midden-Amerika spreken al jaren tot de verbeelding. Archeologisch onderzoek in de afgelopen tien jaar heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd. Maya's. Heersers van het Regenwoud is een ware ontdekkingstocht door de mysterieuze Mayacultuur en tegelijkertijd een schatkamer van prachtige Maya-objecten, vooral uit de periode 200 tot 900 na Christus. De grote culturele prestaties van de Maya's spreken met name zo tot de verbeelding omdat deze hoogstaande beschaving zich ontwikkelde in zo'n onherbergzame omgeving als het tropisch regenwoud.

Maya's. Heersers van het Regenwoud geeft antwoord op vragen als: hoe kon de bevolking überhaupt in grote steden midden in het oerwoud overleven? Waarom is er nooit sprake geweest van één groot Mayarijk? Wat gaat er schuil achter de plotselinge ineenstorting van deze cultuur in de 9e en 10e eeuw na Christus, lang voordat de Spanjaarden kwamen? Dit boek is een must voor iedereen met interesse in oude culturen!
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
29 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789462581234
Bestel dit boek vanaf  €12,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic