Meditatie

0

Meditatie ? de eerste en de laatste vrijheid
het nieuwe Osho meditatie handboek
Deze geheel herziene en goedkope herdruk van Osho?s bekende meditatie handboek biedt een uitgebreide verzameling meditatie- en ontspanningstechnieken. Zowel korte oefeningen van een paar minuten voor onderweg, als technieken die een uur in beslag nemen. Op de bekende en heel populaire ?Dynamische? en de ?Koendalini? wordt natuurlijk uitgebreid ingegaan, waarnaast er tips zijn voor beginners en antwoorden op vragen die beoefenaars tegenkomen.
Waarom heet meditatie hier: de eerste en de laatste vrijheid?
Omdat vrij te zijn van de mind de enige en ultieme vrijheid is.
Wat is vaak het geheim achter opgewekte evenwichtigheid en een algemeen gevoel van welbehagen? Meditatie! Want zo voelt men zich als het hoofd een moment leeg is, als de voortdurende stroom van gedachten een moment tot stilstand komt. En meditatie kan de stroom dopaminen die dat geluksgevoel veroorzaken verhogen zonder de extra calorie?n van bijvoorbeeld chocola.
Amerikaanse neuropsychologen hebben in een uitgebreide studie ontdekt dat regelmatige meditatie in de hersenen te zien is: er spelen zich meer activiteiten af in de linker hersenhelft. En dit is precies het gebied waar ?negatieve? gevoelens in toom worden gehouden, en dat zorgt voor een opgewekt gevoel van evenwichtigheid. Wat tot de conclusie leidt dat geluk iets is dat men kan leren, zoals het bespelen van een muziekinstrument. Natuurlijk is na een of twee keer nog niet veel veranderd, maar de stilte die dan al wordt ervaren geeft een motivatie en smaakt naar meer. Al na een paar keer proberen krijgt men een indruk van de mogelijke harmonie tussen lichaam en geest, tussen binnen en buiten.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
295
Laatste editie
12 augustus 2006
Uitgeverij
Osho Publikaties V.O.F.
ISBN
9789059800380
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic