Meer democratie, minder politiek?

,

0

Er zijn uiteenlopende redenen voor bezorgdheid over de toekomst van de Nederlandse democratie. Eén van die zorgpunten is de opstelling van de demos: de veronderstelling is dat de politieke onvrede groeit en de democratische betrokkenheid afneemt. In deze studie staat de publieke opinie in Nederland centraal. Op basis van bevindingen uit eerder onderzoek en met analyses van een grote variëteit aan enquêtedata geven we inzicht in houdingen en wensen van de bevolking ten aanzien van de democratie en politiek. Hoe beoordelen burgers de Nederlandse democratie? Wat betekent 'democratie' eigenlijk voor hen? Wat vinden ze van representatieve en directe democratie en van besluitvorming door onafhankelijke experts? En wat betekent dat voor discussies over democratische vernieuwing en de toekomst van de Nederlandse democratie?

Josje den Ridder is politicoloog en doet onderzoek naar de publieke opinie, maatschappelijke participatie, politieke partijen en partijleden.
Paul Dekker is politicoloog en doet bij het SCP en als hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar de civil society en publieke opinie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
122
Laatste editie
02 oktober 2015
Uitgeverij
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037707571
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic