Meliefje, meliefje

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

7

Artikelen 3 Lijsten 2

Benieuwd naar wat Kees van Kooten uit zijn gulp tevoorschijn tovert en waarom er aan Martin Gaus' verdriet geen einde komt? Welk dier mag blijven leven en welk dier eten we op? stelt Marianne Thieme. Kan liefde de knak in Jan Willems staart overwinnen? vraagt Mensje van Keulen zich af in haar ontroerende verhaal. En over liefde gesproken, waarom zwaait de hagedis van Thomas Olde Heuvelt naar zijn baasje?
Dierenliefde, is dat de liefde van dieren voor ons of onze liefde voor dieren? Het zou een symbiose moeten zijn, waarbij het ook gaat over respect voor het dier. De verhalen, columns en gedichten, met een lach, traan en een denkrimpel, over honden, katten, paarden en nog veel meer dieren zijn geschreven door 28 auteurs die belangeloos hun medewerking hebben verleend. Ze zullen vele harten raken.
Michael Berg begint zijn verhaal met: Sommige beesten veranderen mensenlevens. Een waarheid als een koe! Daarnaast kunnen mensen ook het leven van een dier voorgoed veranderen. Met de aanschaf van deze 'ode aan het dier' krijgen vele dieren een tweede kans. De opbrengst gaat namelijk naar Melief, een stichting die uitgerangeerde dieren opvangt.

Aefke ten Hagen, Annemarie Postma, Bob Van Laerhoven, Charlotte Mutsaers, Els Basten, Felicita Vos, Gert-Jan van den Bemd, Jean-Paul Colin, Judith Visser, Karen Soeters, Kees van Kooten, Linda Jansma, Marcel Vaandrager, Marianne Thieme, Marlen Beek-Visser, Martin Gaus, Melissa Skaye, Mensje van Keulen, Michael Berg, Miriam Guensberg, Mirjam Hildebrand, Netty van Kaathoven, Roos Boum, Roos Vonk, Susan Smit, Sylvia de Witt, Thomas Olde Heuvelt, Tine Hertmans.

Verschenen in
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
248
Laatste editie
09 oktober 2014
Uitgeverij
Droomvallei
ISBN
9789491886164


Artikelen over Meliefje, meliefje

Bundel van de week: Meliefje, Meliefje
07 oktober 2014 5 likes
Bundel van de week: Meliefje, Meliefje
07 oktober 2014 5 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Selene Genreclub

Afwisselende dierenverhalen voor het goede doel

door Selene op 13-11-2014

'Meliefje, meliefje' is een bundel met verhalen over dieren van 28 verschillende auteurs. De meeste verhalen zijn beschrijvingen van eigen ervaringen of meningen, een deel is verzonnen. Ook stonden er een paar gedichten in, maar verreweg de meeste bijdragen waren verhalen. De opbouw van het boek is heel geschikt om steeds een verhaaltje (of meer) te lezen na het avondeten, omdat het allemaal echt...


Lezersrecensies (1)

Een boek vol dierenverhalen voor het goede doel

door: Princess Marcella 4 likes
De opbrengst van deze verhalenbundel vol met verhalen over dieren gaat naar het goede doel Melief, een stichting die verwaarloosde dieren een goede oude dag geeft. De bundel schotelt je 30 verhalen, columns of anekdotes voor van een keur van schrijvers, columnisten, politici of organisatoren van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic