Meneer Heineken, het is voorbij

15

Artikelen 1 Lijsten 1

Hoe de politie Freddy Heineken bevrijdde

Op 9 november 1983 verlaat biermagnaat Alfred Heineken zijn kantoor in Amsterdam. Buiten wordt hij overmeesterd door een aantal mannen. Samen met Ab Doderer, zijn vaste chauffeur, wordt hij een busje ingesleurd en afgevoerd. Diezelfde avond ontvangt de politie een brief waarin de ontvoerders het losgeld eisen: bijna 35 miljoen gulden.

Gert van Beek werkt op dat moment als hoofdinspecteur bij de Amsterdamse politie. Hij geeft leiding aan het team dat de ontvoering moet beëindigen. In Meneer Heineken, het is voorbij beschrijft Van Beek drie uiterst spannende weken. Anders dan Peter R. de Vries in zijn bestseller, schetst hij de ontvoering vanuit het perspectief van de Amsterdamse recherche. Hij laat zien voor welke complexe opdracht de politie stond. Hoe konden ze de ontvoerders te slim af zijn? Hoe hielden ze de vele media op afstand? En welke strategie zouden ze moeten volgen om Heineken en Doderer levend vrij te krijgen?

Op 30 november worden Heineken en Doderer gevonden in een loods niet ver van Amsterdam. Ze leven nog. Twee van de vijf ontvoerders worden meteen gepakt, een meldt zich later vrijwillig bij de politie. Ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout ontkomen. Zij worden na intensief speurwerk van de recherche in februari 1984 in Parijs opgepakt.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Laatste editie
23 mei 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026327155 , 9789026327254 , 9789026328084 , 9789026336485 , ...


Artikelen over Meneer Heineken, het is voorbij

De beste true crime van eigen bodem
07 januari 2016 10 likes
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersBestel dit luisterboek voor  €18,35 bij

bestellen

Advertentie

Lezersrecensies (2)

door: Stéfanie 1 like
In ‘Meneer Heinken, het is voorbij’ wordt één van de grootste misdaden uit de Nederlandse geschiedenis beschreven vanuit een uniek perspectief: het hoofd van de afdeling Zware Criminaliteit van de Amsterdamse politie. Gert van Beek was pas net aangesteld als hoofd als hij een telefoontje krijgt...

door: Guy Doms 1 like
Voormalig hoofdinspecteur bij de politie Gert van Beek maakt met Meneer Heineken, het is voorbij op rijpe leeftijd zijn debuut als auteur. Dat denk je tenminste wanneer je dit boek ter hand neemt. Niets is minder waar, het verhaal zelf is geschreven door een ghostwriter. Dit wordt trouwens zeer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic