MENEER PAPIER IS VERSCHEURD

0

Meneer Papier is verscheurd
Elvis Peeters en Gerda Dendooven
Het is avond. Meneer Papier zit te knippen en te scheuren. Hij maakt honderdduizenden witte snippers die hij over het land laat waaien. De volgende morgen is de wereld wit en koud. Meneer Papier wil naar buiten en knipt warme kleren: een jas, een sjaal, een muts en wanten.
Maar in de deuropening aarzelt hij. Binnen lokken zijn luie stoel en de kachel. Buiten ligt de sneeuw, nog zonder een enkele voetstap erin. Wat verkiest hij? Dan valt de deur dicht. De ene helft van Meneer Papier staat buiten, de andere helft is nog binnen...
Het eerste boek over Meneer Papier, Meneer Papier gaat uit wandelen , werd in 2002 bekroond met de Boekenpauw.
In het juryverslag lezen we: "De jury heeft haar keus laten vallen op het boek met de sterkste interacties tussen tekst en beeld, het resultaat van een nauwe samenwerking tussen auteur en illustrator. Wat is er leuker dan alles wat je wilt hebben gewoon uit papier te knippen? Over 'een beetje voor God spelen' gesproken! De jury prijst de spontaniteit in de illustraties, de directheid, de vondsten, de humor, de interactie met de tekst. Een feest van een boek!"
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
26
Laatste editie
26 september 2003
Uitgeverij
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN
9789058382054
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic