Mensen van klein vermogen

1

In Mensen van klein vermogen is historicus A.Th. van Deursen erin geslaagd een levendig beeld te schetsen van hoe men in Holland in de Gouden Eeuw geleefd, gewerkt, gevoeld en gedacht heeft. Het uitzonderlijke van deze fascinerende studie is dat er niet, zoals in de meeste boeken over de Gouden Eeuw, uitsluitend aandacht is voor leden van de maatschappelijke elite, maar dat juist ook het dagelijks leven van de gewone mensen centraal staat. Van Deursen behandelt dagelijkse onderwerpen als religie, het regeringsbeleid en het huwelijksleven.
Mensen van klein vermogen is door de soepele schrijfstijl en mooie illustraties een boek voor iedereen met interesse voor het leven van de gewone mensen in de Gouden Eeuw.
Prof. dr. A.Th. van Deursen is emeritus hoogleraar nieuwe geschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
Van Deursen is een briljant verteller (...). De charme van dit boek is dan ook dat het nooit een droge beschrijving geeft (...). Mensen van klein vermogen is gebaseerd op een fenomenale kennis van de zeventiende-eeuwse bronnen en geschreven in een krachtig en helder Nederlands.' NRC HANDELSBLAD
Ik vind Van Deursen groot, misschien juist omdat zijn boek alle spectaculaire kanten mist. En zijn vermogen in deze opzet boeiend te schrijven is bewonderenswaardig (...).' DE VOLKSKRANT
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
455
Laatste editie
07 november 2006
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035130968
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic