Met andere ogen

0

SABRIYE TENBERKEN
Met andere ogen
In Tibet leven blinde kinderen aan de rand van de samenleving. Sinds Sabriye Tenberken zich hun lot heeft aangetrokken, hebben zij een toekomst. Zij weet hoe belangrijk het is om steun en een opleiding te krijgen – ze is zelf blind. Inmiddels leven en leren vele kinderen in het door haar en haar vriend Paul Kronenberg opgerichte opleidingscentrum.
In Met andere ogen vertelt Sabriye over de avontuurlijke geschiedenis van haar project. Een van de grote avonturen voor de Lhakpa Ri, een neventop van de Mount Everest, onder leiding van de blinde Amerikaanse bergbeklimmer Erik Weihenmayer. Nadat ze op 6400 meter een sprookjesachtig ijspaleis hebben bewonderd, slaat het weer om. Paul en enkele andere deelnemers aan de gewaagde expeditie lijden aan hoogteziekte en moeten afdalen. Sabriye en drie kinderen blijven op ijzige hoogte achter terwijl de sneeuwstorm rond hun kamp raast…
Sabriye Tenberken (1970) werd op twaalfjarige leeftijd blind. Samen met Paul Kronenberg richtte zij de organisatie Braille zonder Grenzen op. Zij heeft voor haar werk diverse onderscheidingen ontvangen en werd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau geslagen. In 2006 ontving zij de Moeder Teresa Award. Sabriye Tenberken publiceerde eerder Mijn weg leidt naar Tibet, dat een internationale bestseller werd.
‘Deze geweldige en moedige blinde vrouw vertelt niet alleen het buitengewone verhaal van hoe zij naar Tibet ging en scholen voor blinden heeft opgericht, ze vertelt het ook met buitengewone charme, openhartigheid, bescheidenheid en humor’ – Oliver Sacks
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
220
Laatste editie
15 februari 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Maarten Muntinga B.V.
ISBN
9789058314536

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic