Met het oog op Europa

,

0

Met het oog op Europa
Affiches voor de Europese verkiezingen, 1979-2009
In 2009 worden voor de zevende keer de verkiezingen gehouden voor het Europees Parlement. Dit boek biedt een chronologisch over­zicht van de affiches die de partijen in hun verkiezingscampagnes hebben gebruikt.
In 1979 konden de kiezers voor het eerst naar de stembus voor het Europees Parlement. Voor Nederland nemen behalve de partijen die in de Tweede Kamer vertegenwoordigd zijn, ook nieuw­komers deel die hun stem eveneens in Europa willen laten horen. De wijze waarop de partijen zich op de posters aan de kiezer presen­teren laat een duidelijke ontwikkeling zien: het aanvankelijke enthousiasme voor de Europese integratie is getaand, terwijl er een grotere nadruk wordt gelegd op de plaats van Nederland binnen de Europese Unie. Het rijk geïllustreerde boek geeft verder een korte beschrijving van de verkiezingsprogramma’s en van de thema’s die de campagnes hebben gedomi­neerd.
--------------------------------------------------------------------------------
Over de auteur(s):
Gerrit Voerman is directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) te Groningen. Nelleke van de Walle was student assistent bij het DNPP en werkt nu voor de onderzoeksdivisie van het UN Office of the High Commissioner for Human Rights.
--------------------------------------------------------------------------------
Ook van de auteur(s):
Privé in de politieke biografie[mrt. 2007]
De VVD visueel[jan. 2008]
Zestig jaar VVD[jan. 2008]
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Laatste editie
03 juni 2009
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789085068228
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic