Methode Coué

11

Het bijzondere verhaal van drie generaties moeders en dochters

Teuntje Klinkenberg is zeventien als haar moeder Tineke overlijdt. Puberend moet ze zich zien te redden in een wereld van volwassenen, en met haar vader Wim, die meer met de wereldpolitiek lijkt begaan dan met zijn dochter. Ook bij haar grootmoeder M?m?, de moeder van Tineke, kan ze haar hart niet luchten, want die leeft al haar hele leven volgens een beproefde methode: het verdringen en onbesproken laten van verdriet.

Als bij Teuntje op haar zesendertigste voor de eerste keer borstkanker wordt ontdekt, dringt de herinnering aan haar moeder zich onherroepelijk op. Tinekes leven stond in het teken van het verlies van haar vader, die omkwam in een concentratiekamp. Zonder leidende figuur had ze het gevoel in alles tekort te schieten. Totdat ze Wim ontmoette, overtuigd communist. Hij deelde de wereld rigoureus op in goed en fout, en had een antwoord op al haar vragen. Maar dat veranderde toen ze ziek werd. Teuntje Klinkenberg tracht in De methode Cou? tot de kern van haar familie door te dringen, legt dwarsverbanden en vraagt zich af of je patronen kunt doorbreken. Met haar man en dochter probeert ze het in ieder geval anders te doen.
De methode Cou? is het bijzondere verhaal van drie generaties moeders en dochters.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
11 oktober 2008
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046804681
Advertentie

Lezersrecensies (3)

Recensie Methode Coué

door: Zazou 1 like
Erg beschouwend geschreven, ondanks alle trieste gebeurtenissen maakte het boek geen enkele emotie in mij los. Het leest snel en makkelijk, binnen een dag was het uit.

Recensie Methode Coué

door: Hetty Custers 1 like
Aardig, niet meer en niet minder. Onderhoudend genoeg voor een lange treinreis!

Recensie Methode Coué

door: Sonja Star-de Vries 1 like
Ik vond dit boek wat tegenvallen. De afwisseling over de verschillende generaties vond ik rommelig. Het einde toen het over het heden ging vond ik wel weer mooi geschreven en deed me meer dan al die generaties.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic