Middeleeuws bestuursverhaal

0

Dit satirische dierenverhaal, geïnspireerd op het middeleeuwse dierenepos 'Van den Vos Reynaerde', geeft een inkijkje in het functioneren van een verenigingsbestuur en is de neerslag van persoonlijke ervaringen. Doel is een concreet handvat te bieden aan bestuurs- en verenigingsleden die de bestuursmoraal binnen hun vereniging willen opkrikken. Zie ook korte bestuurscursus.
Onverkwikkelijke zaken halen de krant als de penningmeester er met de kas vandoor gaat, maar welke toestanden spelen zich nog meer af achter de schermen, waar leden geen weet van hebben? Kijk niet op van onbehoorlijk bestuur, wanbeleid, feodale machtsspelletjes, veronachtzaming van statuten, ontbrekende bestuursverantwoordelijkheid en verloochening van verenigingsbelang.
Vrijwilligers doen immers hun best, ze bedoelen het goed en mogen daarom niet aangesproken worden op hun verantwoordelijkheid. Wie herkent de verenigingswolven in schaapskleren? Helaas kan een bloeiende vereniging zo veel schade oplopen, hoe goed leiding en leden zich ook inzetten. Bestuurlijke waarden en normen kunt u herontdekken in deze bestuurssatire, want verenigingsharten verdienen een gezond bestuurslichaam: corpus sana in corpore sano
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Laatste editie
22 november 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402139815 , 9789402141122

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Libris voor 2,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 2,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €2,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic