Middeleeuws Brugge

0

Over het oeuvre van Hans Memling, een van de voornaamste Vlaamse Primitieven, zijn al tal van boeken verschenen. Maar wat zag Memling toen hij zijn deur uitstapte? Wat maakte hij mee aan spectaculaire gebeurtenissen? Hoe rook de stad? Wat at en dronk hij? Waar hield hij zich mee bezig in zijn vrije tijd?

Auteur Albert Janssens kruipt voor dit boek in de huid van Hans Memling en beschrijft vanuit zijn blik de wereld om hem heen. Hij vertelt hoe rijk de stad wel was, hoe ze bestuurd werd maar beschrijft ook wat de Bruggelingen dachten over de hertogen van Bourgondië, over de economische crises en de wijze waarop de Kerk het dagelijkse leven helemaal doordrong en beheerste.

Op basis van authentieke archivalia schetst Albert Janssens een indringend beeld van het dagelijkse leven in dit kantelmoment van de Brugse geschiedenis. Een verrassende invalshoek zorgt dit voor nieuwe inzichten zowel in het laatbourgondisch Brugge in het algemeen als in het leven van Hans Memling in het bijzonder.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
266
Laatste editie
16 maart 2012
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268556
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic