Midden-Oosten

1

Het Midden-Oosten blijft in beroering. Na de Arabische Lente (2011) zorgen de burgeroorlog in Syrië en het oprukkend jihadisme voor schokkende beelden van wrede onderdrukking en verwoestend oorlogsgeweld.
De regio vormde ooit de bakermat van de beschaving. Hier werd het schrift uitgevonden en werden de oudste rechtsregels in steen gebeiteld. Drie wereldreligies vonden er hun oorsprong. Na de Romeinse en Byzantijnse periode bracht de opkomst van de islam een radicale breuk met het verleden.
De Arabische Lente, met zijn tragische vervolg in Egypte en zijn bloedige consequenties in Libië en Syrië, wekte oude sektarische tegenstellingen tot nieuw leven. De kracht van het jihadisme - in de vorm van Islamitische Staat - en het machtsspel van interveniërende grootmachten (VS, Rusland) en van regionale rivalen (Turkije, Saoedi-Arabië, Iran) verhoogden de spanningen. Deze recente ontwikkelingen worden overzichtelijk beschreven.
De geschiedenis van het Midden-Oosten vormt een helder naslagwerk, dat inzicht biedt in de lotgevallen van de bewoners van dit gebied, van de oudste tijden tot heden. Het is bijgewerkt tot en met de jongste ontwikkelingen in de roerigste regio van de wereld.

Dr. Jan van Oudheusden is historicus, docent en auteur van schoolboeken. Hij schreef onder meer overzichtsboeken over de geschiedenis van de wereld, van de Eerste Wereldoorlog, van Amerika en van China.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
216
Laatste editie
20 juli 2016
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035144668
Bestel dit boek vanaf  €12,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic