Midden op de weg, zo hard mogelijk

1

Arthur Umbgrove (1964) was na zijn studie onder andere lid van Comedytrain. maakte vier cabaretprogramma’s en drie Nederlandstalige cd’s. Hij heeft een vriendin, drie kinderen en een Volkswagenbus. MIDDEN OP DE WEG, ZO HARD MOGELIJK is zijn debuutroman.
Arthur, de hoofdpersoon van MIDDEN OP DE WEG, ZO HARD MOGELIJK. erft de Brabanste boerderji van zijn grootvader. Op zolder vindt hij een doos met brieven uit de oorlogdstijd van zijn grootvader aan zijn grootmoeder. In die brieven vertelt hij over zijn werk als spion voor de geallieerden. Wilde zijn grootvader dat Arthur deze verzameling brieven zou vinden? En hoe kon het dat zijn grootvader in de oorlog zo openlijk aan zijn vrouw over zijn spionagewerk schreef? Hoe authentiek z die brieven precies?
Arthur, even oud als zijn grootvader destijds, besluit zijn sporen te volgen en reist naar Duitsland en Zwitserland in een poging de waarheid over het verleden van zijn grootvader te achterhalen. Tijdens deze zoektocht ontdekt hij allerlei zaken die van grote invloed zijn op zijn eigen leven en komt hij erachter dat hij meer op zijn grootvader lijkt dan hij dacht. Hij neemt een belangrijk besluit.
MIDDEN OP DE WEG, ZO HARD MOGELIJK is een spannende, bij tijd en wijle hilarische roman, deels gebaseerd op authentieke gebeurtenissen en documenten en deels pregnante fictie.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
18 mei 2006
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025425548
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic