Migratie en de Metropool 1964-2013

0

Vijftig jaar migratie heeft Antwerpen tot een stad van meerdere minderheden gemaakt. De Metropool is vandaag een thuishaven voor nieuwkomers uit de ganse wereld. Het samenleven van die bonte verscheidenheid aan mensen in ??n stad vormt echter geen vanzelfsprekendheid. Het migratievraagstuk is sinds 1964 dan ook uitgegroeid tot een politiek controversieel thema. Migratie en de Metropool beschrijft de gespannen tango die Antwerpen met haar vreemdelingen heeft gedanst. Naast de bakermat van extreemrechts is de stad ook het toneel geweest voor een dynamische integratiesector en een divers migrantenmiddenveld. De strijd voor of tegen migratie en de multiculturele samenleving heeft een rijke en bewogen geschiedenis opgeleverd.

Het boek identificeert de meest invloedrijke spelers en hun bijdrage aan de huidige omgang met diversiteit in de stad. Vijf overzichtelijke periodes van tien jaar bieden een inkijk in de politieke constructie van stedelijk burgerschap in de Metropool.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
312
Laatste editie
01 januari 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033498091

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic