Mijn andere ik

3

Treinreizen door Afriks; een jongeman ontdekt de genoegens van exotisch reizen; een verblijf bij een excentriek gezin in Singapore; een jonge schrijver ontdekt Londen, Londen wordt beschreven door een jonge schrijver; een ontmoeting met de Britse koningin ('het eerste wat ik dacht toen ik haar zag, was dat ik postzegels moest kopen'). Hoofdpersonage in al deze (reis) verhalen is Paul Theroux. Maar, zegt Paul Theroux, auteur van dit boek, dat ben ik niet. Dat ben ik zoals ik geweest zou kunnen zijn. De feiten kloppen, alleen het verhaal is verzonnen. Daarom is dit fascinerende boek reisverslag, roman en autobiografie, en tegelijkertijd ook weer niet. Het is een meditatie over wie we hadden kunnen zijn, als er maar even iets anders was gelopen in ons leven.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 december 1996
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789025414443
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Mijn andere ik

door: Myriam van der Zweep 1 like
Beschrijving hier boven over inhoud boek is juiste weerkaatsing. Heerlijk 'lekker lezerig' boek. Losse verhalen maar toch soms samenvallend. Gewoon lekker boek.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic