Mijn avonturen door V. Swchwrm

8

V. Swchwrm wil schrijver worden. Niet zomaar een schrijver, maar schrijver van belangrijke boeken. Mensen die zijn boeken lezen moeten er vrolijk van worden en ophouden met oorlog voeren of misdaden beramen. Het valt niet mee om zo’n boek te schrijven, maar hij oefent er onafgebroken voor. In het geheim. Want als je zoiets zegt, lukt het juist niet...
‘Een jongetje met een ingewikkelde achternaam en een eigenzinnige blik op de wereld. […] Tellegen is zó geestig en verrassend dat je er niet veel aan moet toevoegen.’ Trouw
Toon Tellegen is vooral bekend van zijn dierenverhalen, maar schreef ook veel andere kinderboeken, bijvoorbeeld over het olifantje Jannes, de vreselijke juffrouw Kachel en de kleine heks Pikkuhenki. Hij ontving talrijke prijzen, waaronder de Theo Thijssenprijs voor zijn gehele oeuvre.
Mijn avonturen door V. Swchwrm is ook verfilmd, met Dennis Reinsma als Swchwrm, Georgina Verbaan als de koningin en Hans Dagelet als grootvader. Het scenario werd geschreven door Helena van der Meulen, en de film werd geproduceerd door Flinck Film. In deze filmeditie is een katern opgenomen met filmbeelden.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
22 maart 2012
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045113227
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic