Mijn elfde september

0

`Ik ben zo weer terug , zegt de vader van de elfjarige René Maas wanneer hij de allereerste Britse bevrijders wil inhalen. Maar een uur later wordt hij doodgeschoten. We schrijven 11 september 1944, enkele dagen voor de totale bevrijding van Borkel en Schaft, het Brabantse geboortedorp van René. Voor het grote achterblijvende gezin is de dood van vader het begin van een ander leven, waarin niets meer hetzelfde is.

René treedt toe tot de orde van de kruisheren en wordt priester. Maar op de achtergrond klinkt altijd de echo van de twijfel; was hij wel echt geroepen? Of was zijn weg slechts balsem op de ziel van een gewond gezin? Hij raakt vervreemd van zichzelf, een dogmatische kerk en een inspiratieloos kloosterleven. Dan ontmoet hij zijn toekomstige vrouw en weer wordt alles anders.

Mijn elfde september is het zelfportret van een man die al het oude durfde los te laten, om met vallen en opstaan een leven in te groeien dat weer Leven mocht gaan heten.

Na zijn filosofie- en theologie-opleiding bij de Kruisheren studeerde René Maas theologie, psychologie en psychotherapie, onder meer in Nijmegen, Rome, Bonn, Amsterdam en Utrecht. In zijn werk als therapeut en opleider laat hij zich vooral inspireren door Carl Rogers en Eugene Gendlin. Met name het door Gendlin ontwikkelde focussen -een speciale manier van luisteren- heeft René geïntegreerd in zijn gesprekken met cliënten. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
156
Laatste editie
01 maart 2010
Uitgeverij
Het Boekenschap
ISBN
9789490085049
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic