Mijn hart is immers versteend

1

Maïssa Bey (1950), pseudoniem van Samia Benameur, woont en werkt in Siddi Bel Abbés, een dorp in West Algerije. Ze heeft Frans gestudeerd en heeft lesgegeven op middelbare scholen. In 2000 richtte ze Paroles et Ecriture op, een platform voor culturele uitwisseling. Met haar werk heeft ze verschillende prijzen gewonnen. In 2010 de prix de l 'Afrique Méditerranéenne/Maghreb voor Puisque mon coeur est mort.
Haar oeuvre omvat romans, gedichten, essays en toneelstukken. Dit is de eerste keer dat een werk in het Nederlands wordt uitgegeven. Er bestaan Duitse, Engelse en Zweedse vertalingen van haar werk.
Maïssa Bey beschouwt haar werk als een aanklacht tegen de stilte. Haar hoofdpersonen zijn vaak vrijdenkende vrouwen die zich niet het zwijgen laten opleggen. Ook schreef ze over de gewelddadige dood van haar vader in 1956 in de Algerijnse Oorlog.
In Mijn hart is immers versteend worden we meegenomen in een interne dialoog in de vorm van een brief tussen een moeder en haar afwezige zoon. Vijftig korte hoofdstukken die verwijzen naar personen, plaatsen en emoties. Krachtig, poëtisch en zowel historisch als polemisch. De schrijfstijl is helder en het ritme betoverend. Aïda, de hoofdpersoon, kijkt als het ware in een spiegel en ziet haargedrag, haar conformisme, haar zwijgen in het licht van de jaren '90 in Algerije, de Vuile Oorlog. De genocide , ook wel intellocide genoemd, beschrijft ze van binnenuit.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
190
Laatste editie
08 juni 2015
Uitgeverij
Meulenhoff
ISBN
9789080871540

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic