Mijn hoogbegaafde puber, Inspiratieboek voor ouders van hoogbegaafde jongeren

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
In dit inspiratieboek voor ouders van hoogbegaafde pubers staat vol persoonlijke verhalen van pubers, ouders, leerkrachten en onderzoekers die het eens over wat nodig is om deze pubers te begeleiden.

Je hoogbegaafde puber begeleiden: hoe doe je dat?
In dit boek vol persoonlijke verhalen zijn pubers, ouders, leerkrachten en onderzoekers het eens over wat daarvoor nodig is: loslaten en goed contact houden.
Tegenstrijdig?
Hoogbegaafde jongeren nemen veel zaken waar. Er is zo veel onlogisch, zo slecht geregeld in de wereld, er is zo veel onrecht en ellende, wie gaat er nu eens iets oplossen?! Daarbij komen grote denkprocessen op gang, waarbij soms alle energie uit het lichaam verdwijnt. Dit kan leiden tot ongemotiveerd gedrag, althans in de ogen van ouders en leerkrachten. In ernstige gevallen kunnen er zelfs depressies of hevige ruzies ontstaan.
Dit boek geeft antwoord op vragen als:
– Waarom doet mijn hoogbegaafde puber zo sloom/brutaal/chaotisch?
– Hoe weet ik wat er omgaat in mijn hoogbegaafde puber?
– Waarom hebben sommige hoogbegaafden juist een prima puberteit?
– Hoe bereiken wij samen een leefbare puberteit?
Lees inspirerende, openhartige verhalen over twijfels en oplossingen, doe ideeën op en beleef vol vertrouwen deze bijzondere fase in het leven van jouw hoogbegaafde puber.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
152
ISBN
9789079603473
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Herkenning en tips

door: rbbrleest 1 like
9 maart is de week van de hoogbegaafdheid gestart. Een mooie gelegenheid om een goed lezend en duidelijk boek van Suzanne Buis onder de aandacht te brengen over hoogbegaafdheid in de middelbare school leeftijd. Ja, de Suzanne van de series Floortje en Lizzy. En nee, niet altijd is het fijn om een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook