Mijn Inter

0

Als jongetje van negen jaar raakte de meest poëtische voetbalschrijver van Nederland, David Endt, bezeten van een club uit het verre Italië. Zijn voetbalpleintje in de buurt kreeg de naam San Siro, naar het beroemde stadion in Milaan. Vanaf zijn tienerjaren maakte hij verre, vaak oncomfortabele reizen naar het echte stadion om een glimp van zijn helden in het zwartblauw op te vangen. Hij leerde zelfs Italiaans om het commentaar en de krantenartikelen te kunnen volgen.
Tegenwoordig is Endt teammanager van Ajax, maar de liefde voor Inter is gebleven. In de kleedkamer van Inter wordt hij inmiddels als een ware Interista ontvangen.
In Mijn Inter doet Endt met grote passie verslag van de vele derby s in Milaan die hij bijwoonde, van Inter-grootheden als Mazzola, Facchetti en Suárez, van Nederlandse topvoetballers in Inter-tenue, van glorieuze tijden maar ook van loden jaren. Het is met recht een hartstochtelijke liefdesverklaring aan een van de mooiste voetbalclubs ter wereld.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 april 2009
Uitgeverij
Thomas Rap
ISBN
9789060057919
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic