Mijn Iraakse familie

1

In een persoonlijk verhaal laat Judit Neurink haar worsteling zien met de leefgewoonten en werkomstandigheden in Irak waarmee ze bij het opzetten van het een mediacentrum wordt geconfronteerd. Aanvankelijk denkt ze een jaar nodig te hebben voor dit project. Maar ze raakt betrokken bij de dagelijkse beslommeringen van haar medewerkers. Langzaamaan wordt ze opgenomen in een grote familie waarvan ze zich niet meer kan en wil losmaken. Ze besluit te blijven.

Judit Neurink (1957) is al ruim 25 jaar journalist, hoofdzakelijk voor dagblad Trouw. Ze schrijft vooral over het Midden-Oosten. Sinds april 2008 woont ze in de Noord-Iraakse stad Suleymania, waar ze het Independent Media Centre Kurdistan (IMCK) opzette. Ze organiseert er trainingen voor journalisten met als doel de kwaliteit van de media in Irak te verbeteren en de prille Koerdische democratie te ondersteunen met onafhankelijke pers.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
285
Laatste editie
18 februari 2011
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044517514 , 9789044528824
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic