Mijn leven in de hel

99

De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert onmiddellijk.

Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom. Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat Sarah op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen onder bedreiging haar paspoort af en rijden regelrecht naar de Amsterdamse Wallen.

Daar wordt ze zonder pardon achter het raam gezet. Haar ontvoerders laten er geen misverstand over bestaan: als ze probeert te ontsnappen, zal dat haar dood worden. Anderhalf jaar lang ondergaat Sarah de meest vreselijke vernederingen, tot ze uiteindelijk dankzij puur geluk een onbewaakt ogenblik vindt om te ontsnappen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Slave Girl
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
28 augustus 2012
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789089900975 , 9789022556054 , 9789022563304 , 9789022560099 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 5,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 5,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Even diep ademhalen!

door Jannelies Smit op 23-06-2009

Na het lezen van Mijn leven in de hel moest ik even diep ademhalen. Ondanks alle nieuwsberichten ben je als lezer niet altijd voorbereid op de gruwelijke werkelijkheid. De werkelijkheid van Sarah – en duizenden andere meisjes en jonge vrouwen – die onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt worden om hier in de prostitutie te belanden, is mensonterend.
De jonge vrouw die schuilgaat achter...


Lezersrecensies (11)

Diepe indruk

door: SandraG1978 1 like
Een leuk boek? Nee zeker niet! Wel heeft het diepe indruk op mij gemaakt. Het is een makkelijk te lezen boek waarbij ik meerdere malen met een brok in de keel zat en een hoofd vol ongeloof .

Mijn leven in de hel

door: Saskia 1 like
Ik heb dit boek gekocht, omdat ik vorig jaar tijdens een weekendje Amsterdam de wallen in Amsterdam gezien heb wat toch wel enorm indruk gemaakt heeft. Met tranen in mijn ogen heb ik daar gelopen. Ik vond het verschrikkelijk om die meisjes achter de ramen te zien zitten... En dit boek is ook...

Recensie Mijn leven in de hel

door: Ageeth 1 like
Eigenlijk is alles al gezegt,en ja ze heeft heel wat meegemaakt en toch raakte het boek me niet in alle hevigheid. Misschien wel omdat het zo zakelijk geschreven is.Hoe dan ook is het natuurlijk triest dat dit allemaal gebeurt is.

Recensie Mijn leven in de hel

door: Minouche van Oijen 1 like
Een erg wreed verhaal inderdaad, in het begin dacht ik echt: dat kan toch niet dat één iemand zoveel gruwelijkheden meemaakt maar naarmate je verder leest dan denk je: zoiets krijg je niet verzonnen! Het verhaal leest snel weg, in een paar uurtjes had ik het uit. Ik ben wel anders tegen die...

Recensie Mijn leven in de hel

door: Nolda Sta 1 like
Wat kan ik verder nog toevoegen, WIL ik nog wat toevoegen? Adembenemend, triest, onrechtvaardig, wreed, hard, verontwaardiging oproepend en vooral heel verdrietig.

Recensie Mijn leven in de hel

door: A. v.d. Heide 1 like
Heftig boek. Onbegrijpelijk dat er zoiets in ons land kan gebeuren! Echt verschrikkelijk wat Sarah heeft meegemaakt.

Recensie Mijn leven in de hel

door: Mieke Piersma 1 like
Wat een afgrijselijk verhaal. Hoe kan een mens zoveel ellende doorstaan. Vreselijk dat zulke praktijken nog alle dagen gebeuren hier in ons "tolerante" landje. Het is allemaal te erg voor woorden, wat Sarah allemaal heeft meegemaakt.

Recensie Mijn leven in de hel

door: mem 1 like
Sarah's leven in de hel hoef je niet te lezen als je op zoek bent naar een literair hoogstandje want dat is het zeker niet. Maar iedereen zou het eigenlijk moeten lezen vanwege de gruwel dat zich afspeelt in ons tolerante Nederland. Onder de ogen van iedereen, van de wereld want de wallen zijn nu...

Recensie Mijn leven in de hel

door: jcdlwvr 1 like
Ik weet eigenlijk gewoon niet wat ik over dit boek moet schrijven! Er zijn tijdens het lezen hiervan zoveel kreten van verontwaardiging uit mijn mond gekomen dat de nieuwgierigheid van mijn man naar dit boek is gewekt, en dit is echt niet het soort boek wat hij doorgaans leest! Het is natuurlijk...

Recensie Mijn leven in de hel

door: Sanne de Bresser 1 like
Het is zeker zo dat Mijn leven in de hel is goed leesbaar boek is, die je in een paar uurtjes uitleest. Het is ook een gruwelijk verhaal en uiteraard is het ongelooflijk dat zulke dingen in onze huidige maatschappij kunnen en mogen gebeuren. Maar ik ben gedurende het boek ook heel cynisch geweest....

Recensie Mijn leven in de hel

door: Syl van oorschot 1 like
In één avond uitgelezen, leest snel weg. Het is geen bijzonder goed geschreven boek, emoties worden vrij "emotieloos" beschreven, het is eigenlijk meer een opsommimg van feiten. Het verhaal is echter gruwelijk. Ik vond het persoonlijk vrij shoquerend dat dit soort zaken gewoon onder onze neus...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic