Mijn leven in een harnas

3

'Seksueel misbruik. Het is een onderwerp waar men niet graag over nadenkt of bij stilstaat. Je denkt steeds: mij overkomt het niet. Of je komt er gewoonweg nooit mee in aanraking. Mensen weten dan ook niet hoeveel mensen die je op straat, op je werk of in je omgeving ontmoet zelf slachtoffer zijn.'

Met de pakkende getuigenis Mijn leven in een harnas wil Kelly Bruyns komaf maken met haar verleden, een verleden waarin ze als kind misbruikt werd door een vertrouweling van de familie, de vriend van haar tante.

Ze beschrijft de psychologische manipulatie, de twijfels, de tweestrijd, de agressie, de zelfhaat en het isolement waarin dit misbruik haar stortte, hoe ze om te overleven een emotioneel 'harnas' ontwikkelde en welke gevolgen dat pantser had voor haar latere volwassen leven.
Ze zet alles op papier, zonder franjes en met het hart op de tong, en hoopt zo, zoals ze zelf zegt, haar 'verdriet te bundelen en een plaats te geven op de boekenplank, zodat ik verder kan met mijn leven'.
Dit boek brengt een boodschap van hoop, die Kelly ook wil sturen naar andere slachtoffers: 'Slachtoffers weten zelf het beste wat ze hebben meegemaakt en hoe je ermee leeft. De truc is om het verleden in de ogen te kijken en een plaats te geven in je hart. Sta open voor de toekomst en gun jezelf een nieuwe kans. Durf opnieuw te leven'.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
142
Laatste editie
21 mei 2007
Uitgeverij
The House of Books B.V.
ISBN
9789044318968
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic