Mijn leven is van mij

10

Elisabeth in Beieren, beter bekend als Sisi, wordt in films en boeken vaak geportretteerd als een eendimensionale sprookjesprinses. Dit zoetsappige clichébeeld wordt in deze compleet herschreven, uitgebreide versie van Zandbergs debuutroman met de grond gelijk gemaakt. Elisabeth is pas zestien als ze schoorvoetend trouwt met haar neef Franz Joseph, keizer van Oostenrijk. De liberaal opgevoede, dromerige Elisabeth kan niet aarden aan het stijve Weense hof. Terwijl de liefde voor haar fantasieloze man al snel bekoelt, groeit de druk op de keizerin om een troonopvolger te baren. Na een aantal moeilijke jaren bereikt ze dat doel met de geboorte van haar zoon Rudolf. Vanaf dat moment weigert zij zich te conformeren aan de conventies van haar tijd. Voortaan gaat de rusteloze Elisabeth haar eigen weg, voortdurend op zoek naar manieren om een invulling te geven aan haar bestaan. Intussen gaat het volkomen aan haar voorbij wie het meest van haar houdt en haar het hardst nodig heeft.

Mijn leven is van mij is een levendige historische roman over een intelligente, verkeerd begrepen vrouw die haar tijd ver vooruit was. Een uniek portret van een keizerin die geen keizerin wilde zijn.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
13 maart 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Kleine Uil
ISBN
9789491065927 , 9789491065934

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

meer dan aardig

door: jantien de wit 1 like
Een herschreven versie van zijn debuut. Daar kwam ik toen niet doorheen omdat er geen redacteur naar leek te hebben gekeken en heb ik niet uitgelezen. Deze update is een stuk beter te pruimen. Niet geschikt voor mensen die graag geloven in het romantische sprookje.

Geen sprookje

door: Karine Tamvijg 1 like
In eerste instantie sprak de eenvoudige schrijfwijze/-stijl van dit boek mij minder aan. Maar het onderwerp boeide mij wel en het boek kreeg mij dan ook steeds meer in zijn greep. De films van Sisi zijn jeugdsentiment voor mij. Het interessante aan dit boek vond ik dat nu een andere periode van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic