Mijn opa was een Duitser

3

In 1944 liet de Duitse onderofficier Herbert Noah zijn jonge Nederlandse vriendin in verwarring achter. In 1945 beviel ze van een zoon. Herbert Noah zelf keerde na de oorlog niet terug. Was hij gesneuveld? Gevangen genomen? De vrouw zou de liefde van haar leven nooit vergeten. Herbert leek van de aardbodem verdwenen… totdat een Nederlandse kleinzoon op zoek gaat naar zijn opa. Na lang zoeken weet Alex Dekker het levensverhaal van Herbert Noah te reconstrueren. Hij zocht en vond een onbekende Duitse opa.
Alex Dekker schreef een bijzonder boek over een onderwerp dat lang onderbelicht bleef. Hij weet zijn mening, zijn twijfels en zijn vragen, subtiel in het verhaal te verweven. Mijn opa was een Duitser is exemplarisch is voor duizenden andere nakomelingen uit verhoudingen tussen Nederlandse vrouwen en Duitse militairen tijdens WO2.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
206
Laatste editie
16 februari 2011
Uitgeverij
Just Publishers
ISBN
9789089751584 , 9789089758705

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

gedetailleerd maar vrij afstandelijk beschreven

door: gretige lezer 1 like
Een bijzondere en gedetailleerde zoektocht naar een opa. Waarbij de verschrikkingen van WOII aan de Duitse zijde goed naar voren komen. Uitgebreide aandacht wordt door de schrijver gegeven aan de legereenheden waarin zijn opa heeft gediend en waar hij gevochten heeft. In dit verhaal is er ruimte...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic