Mijn persoonlijke Jihad

,

2

Waarom trekt een Belgische jongen naar Syrië en sluit hij zich aan bij Islamitische Staat om daar de wapens op te nemen?

Het verhaal van YOUNNES DELEFORTRIE is er voor iedereen die verder wil kijken dan de krantenkoppen. Het is een combinatie van oorlogsdrama en morele zoektocht. Het verhaal van een Vlaamse jongen. Ooit was hij een vrome
misdienaar; later een gezocht jihadi.

Van het kerkplein naar het kalifaat of van de Playstation naar oorlogsgebied:
sinds de zomer van 2012 vertrokken meer dan vijfhonderd Belgen naar de oorlog in Syrië. Geen enkel land in Europa kende zo'n grote vlucht van jonge, radicale moslims. De Syriëstrijders waren de voorbije jaren niet uit het nieuws te branden, maar hun families bleven radeloos achter.

Voor het eerst komt een van hen zelf aan het woord. Door de ogen van Younnes beleven we de opkomst van Sharia4Belgium, de uittocht naar Syrië en het strijdgewoel in Aleppo, maar ook zijn terugkeer en daaropvolgend het grootste terrorismeproces in België ooit.

Journalist Bruno Struys schreef dit beklijvende verhaal op basis van dagenlange interviews met Younnes, gesprekken met zijn naaste familie en ontroerende brieven van zijn geliefde.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
15 oktober 2015
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461314376

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic